Добре діло «Стань патріотом держави»

«Веселі козачата»

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Джура»

Патріотичне виховання молодших школярів завжди було одним із пріоритетних завдань сучасної початкової школи, адже дитинство – це найкращий вік для прищеплювання почуття любові до Батьківщини. Крім того, в Україні в різні історичні періоди перед школою, сім’єю і суспільством поставало одне з головних завдань – виховати справжнього патріота України.

Актуальність патріотичного виховання зумовлена процесом становлення України як суверенної демократичної держави. Немає більш важливого завдання, щоб донести до людей, перш за все, до молоді повні і правдиві знання про історію свого народу, його роль у світових суспільних, політичних та економічних процесах, про ціну його національних надбань та тих страшних поразок, що виникали через брак духовної єдності та взаєморозуміння. Треба розбудити пам’ять народу, зміцнити національний фундамент — основу будь-якої держави. Саме таке завдання поставив перед собою рой «Веселі козачата».

Пріоритетним напрямом виховної роботи школи є патріотичне виховання, головною метою якого є формування повноцінної особистості, розвиток в учнів національно-патріотичних переконань, високих моральних цінностей, виховання підростаючого покоління України у дусі відданості Батьківщині та її народу. Кожен свідомий українець знає, що своїм чесним трудом він щоденно робить внесок у справу збереження і розвитку країни, особливо в найскладніші часи її життя.

«Добре діло» волонтерів КЗШ №108 – це систематичні спільні дії учнів, педагогів, батьків, органів місцевого самоврядування та громадських організацій протягом 2020-2021 навчального року.

Рій «Веселі козачата», який входить до складу шкільного волонтерського руху, прикладає багато зусиль, щоб організувати роботу по залученню дітей та мешканців мікрорайону, міста до добровільного вияву милосердя, співчуття, благодійності та продовження дії проекту.

Майбутня доля нашої рідної держави залежить від кожного із нас, від наших безкорисливих добрих справ. Добрі справи, здійснені школярами, прилучають їх до благодійності, демонструють їхній патріотизм, милосердя, уміння розуміти проблеми оточуючих та бажання безкорисливо допомагати своїм співвітчизникам заради миру і спокою в Україні, заради єдності Батьківщини. В основі волонтерської діяльності лежить ідея добродійності й милосердя, збереження традицій вірності рідному краю, також під час проведення урочистих виховних заходів в честь різних національних свят нашої клаїни, ми прививаємо учням любов до Батьківщини, повагу до героїв України, сучасних та тих, які захищали нашу державу в історичні часи, а також згадуємо разом з учнями визначні дати нашої держави та їх значеення для нашого сьогодення і майбутнього!

Опис доброї справи

Ми вважаємо, що патріотизм, перш за все, це любов та повага до своєї родини, Батьківщини, до свого народу, до звичаїв та традицій, віросповідання та мови, відповідальність за свої вчинки, також це щоденна праця, направлена на добробут родини, країни, міста, села, вулиці, будинку….

Кожного року Україна відзначає Міжнародний день волонтера. Не залишає ці події і наш рій. Активна участь шкільних заходах цьому підтвердження.

Традиційно серед учнів школи проводяться патріотичні заходи з нагоди Дня Збройних Сил України.

Також, щороку проходять тематичні виховні години «На Чорнобиль журавлі летять», та виставки стінівок.

Кожного року ми згадуємо пам’ятні дати про военні події, проводимо виховні години «Пам’яті Героїв Крут» та обговорюємо питання патріотизму героїв битви під Крутами за круглим столом.

З нагоди відзначення Дня Соборності України, рой «Веселі козачата» беруть участь у виховних годинах, бесідах: «Україна – єдина Соборна держава».

З метою вшанування героїв сьогодення проходять акції «Сто небесних янголів» та інформаційно-виховні години «Небесна сотня. Вони боролися за єдність України» де вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Виставка малюнків «З днем визволення Кривого Рогу» та виховна година «Ваш подвиг завжди у віках»  – уже традиційно.

Справжній патріот повинен любити свою державу, якою б вона не була. Якщо говорити про нашу, рідну неньку Україну, то, звичайно ж, вона не ідеал, але й ми у ній не святі. Треба пам’ятати: ти тут народився, ти тут виріс, це – твоя домівка, ріднішої землі ти не знайдеш, як би ти не намагався. Якщо ти хочеш називати себе справжнім патріотом, виховай в собі почуття любові до Батьківщини. Гордись нею. Кожен сам для себе повинен побачити те, за що можна пишатись своєю країною.

Справжній патріот повинен бути відданим своїй Батьківщині. Потрібно усвідомлювати, що бути патріотом – не тільки слова, це також і відповідальність.

Які б справи на започатковував і не підтримував шкільний рій, головне, щоб усі вони були по- справжньому добрими і приносили користь нашій країні, адже, як говорить народна мудрість: добро повернеться сторицею.

Діяльність нашого рою

Підсумки, висновки, рекомендації

Діяльність нашого рою – це суспільно-корисні справи, направлені на патріотичне виховання та розвиток національної самосвідомості Українського народу.

В результаті Доброго діла «Стань патріотом держави» рівень самоідентичності учнів КЗШ №108 як української нації піднявся на ще один щабель вверх.

Ми є нащадками козацької слави і продовжувачами кращих традицій українського державотворення.

Якщо буде світло в душі, буде краса в людини. Якщо є краса в людини, буде гармонія в домі. Якщо є гармонія в домі, буде порядок у нації. Якщо є порядок у нації, буде мир у світі. Світло, краса, гармонія та порядок – це та сила, яка допоможе  подолати усі наші біди. Треба вірити у нашу силу. Треба бути собою. Треба намагатися діяти разом – особливо нині. Допомагаючи один одному і добре усвідомлюючи вагу тієї мети, що перед нами – ми все зуміємо зробити. Ми зуміємо побудувати таку Україну, про яку мріяли Т.Шевченко та Б.Хмельницький, І.Франко та Леся Українка.

Діяльність рою «Веселі козачата» «За народ і кращу долю станемо горою» ми започаткували з метою свого духовного та інтелектуального збагачення, фізичного та морального укріплення, екологічного, естетичного та патріотичного виховання, а також для того, щоб показати іншим школярам приклад для наслідування. Не можна сказати, що 18 лютого наша робота закінчилась, ми переходимо на інший етап, плануємо нові заходи і не зупинимось доти, доки наша Україна не буде найкращою державою у світі. А нашим захисникам нехай доля щедрою рукою життєві перемоги! 

Слава Героям! Слава Україні!  

Залишити відповідь