150 років із дня народження Лесі Українки

150 років від дня народження української поетеси, драматурга і громадської діячки, класика української літератури.

Лариса Петрівна Косач-Квітка, велика українська поетеса і драматург, відома світові під іменем Лесі Українки - одна з найвизначніших постатей в історії національної культури. Вона належить до того неширокого кола геніальних особистостей, що своїм талантом і звитяжною працею підносять і звеличують дух народу, до якого належать, відкривають йому ширші горизонти буття, дають поштовх до повноцінного самовідчуття і розвитку.

По собі вона залишила великий літературний доробок - вражаючі поеми, прозові твори, вірші, публіцистичні статті, переклади світової класики.

Вона боролась і творила безсмертя

До відзначення 150-річниці від дня народження геніальної дочки українського народу, в Криворізькій загальноосвітній школі №108 були проведені різноманітні заходи.

Зокрема, для учнів 1-11 класів – виховні години «Вона боролась і творила безсмертя» .

Учні 9 класів ознайомилися із піснями на слова Лесі Українки «Крізь біль розлук – у радість стріч»

Конкурс презентацій «Видатна українська донька» відбувся між учнями 8 класів.

Старшокласники подискутувати на тему: «Чому саме Лесю Українку за рівнем поетичного таланту ставлять в один ряд із Т. Шевченком та І. Франком?».

До поетичноі вітальні «Обернуся в легенду» завітали учні-пошановувачі Лесиного слова.

У бібліотеці відкрився тиждень юнацького читання «Чистий промінь Лесиного слова».

Леся Українка, наділена потужними і стійкими громадянськими почуттями, високим благородним обов’язком, вірно і повноцінно служила людям, віддаючи свої сили, знання, енергію, талант боротьбі за їхнє щастя, за наближення і торжество на землі справедливості, добра, гуманістичних ідеалів.

Літературна спадщина Лесі Українки – органічна і невіддільна складова частина української літератури й культури. Її твори перекладені багатьма мовами світу, її творчість увійшла у безсмертя. Але кожен повинен відкрити поезію Лесі Українки для себе сам, узяти те, що потребує.

Залишити відповідь