Декада іноземних мов та зарубіжної літератури

З 09.11 по 18.11. 2019 р. у КЗШ №108 була проведена Декада іноземних мов та зарубіжної літератури. Оволодіння іноземними мовами є потребою часу. Під час вивчення іноземних мов та зарубіжної літератури ми знайомимось з традиціями і звичаями інших народів та переконуємось у неповторності власної української культури.

Метою проведення Декади іноземних мов та зарубіжної літератури є удосконалення та поглиблення знань, вмінь та навичок отриманих на уроках із предметів; розширення світогляду та ерудиції учнів; формування інтересу до вивчення іноземних мов та зарубіжної літератури.

Декада передбачає участь у ньому широкого кола учнів, включає комплекс різних за змістом і формою заходів.

Так, молодші здобувачі освіти переглядали на перервах мультфільми англійською мовою, розгадували кросворди, співали пісні.

В інтелектуальних та краєзнавчих онлайн-конкурсах «Хто знає англійську краще?» (8 класи), «Все про Британію» (7, 9класи), «Цікаві факти про Великобританію»(5 класи), «Ласкаво просимо на планету англійської мови!» (8-9 класи) та «Я люблю англійські пісні!» (10-11класи) учні демонстрували свої знання з предмету та культури Великобританії.

Учні 6-9 класів активно створювали та розгадували кросворди та ребуси з німецької мови, брали участь у конкурсі стіннівок «Свята у Німеччині».

Швидкість, кмітливість та азарт заполонили серця учнів 7 класів під час онлайн-вікторини на кращого знавця зарубіжної літератури XVIII століття.

Помилуватися малюнками «Сторінками улюблених казок» можна було у фойє на першому поверсі. Там же пройшла оригінальна виставка поробок «Велич Німеччини та Великобританії».

Створення інтерактивної карти подорожі країнами германських мов завершило Декаду. Учні представили прапори, зроблені власноруч та створили QR-коди до країн, переходячи за посиланням яких, усі бажаючі могли дізнатися більше пізнавальної інформації про країни, в яких офіційною є мова англійська або німецька.

Поставлені завдання виконано. Створено умови для самовираження учнів як в інтелектуальному, так і в емоційному планах. В цілому, Декада іноземних мов та зарубіжної літератури дозволила активізувати діяльність учнів, стимулювати їх подальшу роботу, удосконалювати вже набуті навички самостійної роботи. Цей період став одним з цікавих епізодів шкільного життя, насичений різноманітними подіями, що сприяють розвитку інтересу в школярів до вивчення іноземних мов та зарубіжної літератури.

Всі переможці та активні учасники заходів були нагороджені грамотами.  Бажаємо й надалі перемагати та показувати гарні результати!!!

Залишити відповідь