День Українського козацтва

Козацтво - дух українського народу

День Українського козацтва відзначається в Україні в день свята Покрови Пресвятої Богородиці 1 жовтня. Президент України, враховуючи історичне значення й заслуги козацтва в утвердженні української державності та його вагомий внесок у сучасний процес державотворення, визначив цю дату своїм указом.

У 2023 році Україна вперше відзначатиме День захисників і захисниць також 1 жовтня. Це свято відзначається в Україні на державному рівні від 2014 року на вшанування мужності та героїзму захисників і захисниць незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.

З метою вшанування мужності й героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій, сприяння зміцненню патріотичного духу здобувачів освіти у закладі пройшли тематичні заходи.

Класними керівниками проведено години спілкування «За Україну, за її волю, за честь, за славу, за народ», «У єдності наша сила», «З відданістю Україні в серці», «Славетні імена України», «Ми нащадки козацького роду».

Учні 7 класів взяли участь у козацьких забавах "Козацтво - дух українського народу".

Низько вклоняємося світлій пам'яті полеглих та згадуємо всіх, хто в різні часи національної історії загинув у боротьбі за свободу і незалежність Української держави. Слава захисникам і захисницям України!