День безпечного Інтернету

Разом для найкращого Інтернету

Safer Internet Day

8 лютого 2022 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day). Ця міжнародна ініціатива виникла у 2004 році і відзначається щорічно у другий день другого тижня лютого.

День безпечного Інтернету запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. Центр кращого Інтернету представляє Національний комітет Дня безпечного Інтернету в Україні.

Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більше того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

Тематичні заходи проведені в КЗШ № 108

Формування психологічної культури учасників освітнього процесу

Старт акції та оформлення інформаційних куточків закладу.
Інтерактивний майданчик «Постав лайк безпечному спілкуванню в соціальних мережах». Протягом акції проходив
просвітницький дайджест “Дитяча безпека у соціальних мережах” «Кейс» корисних інтернет посилань.

01.02.2022 року
Розвиток компетентностей безпечної поведінки в інтернеті

Тімбілдінг з розвитку компетентностей безпечної поведінки в інтернеті для учнів 6 -А класу “Кіберпес на сторожі: ні кібербулінгу!” Тренінгові заняття з учнями 5-б класу.

04.02.2022 року
Психологічний воркшоп

Учні 8-А класу відвідали психологічний воркшоп «Електронне листування». В ході якого були розглянуті основні правила та етика електроного листування.

07.02.2022 року
Онлайн синергі для найкращого інтернету

З метою сприяння формуванню підлітків особистої медіа культури, соціальних, комунікативних компетентностей, щодо безпечної поведінки у соціальних мережах соціальний педагог Шпильова Ю.А. провела онлайн синергі для найкращого інтернету «STOP SEXТИНГ» для учнів 9-х та 11-го класів, де учні мали змогу переглянути відеоролик «Онлайн сексуальне насильство над дітьми (кібер грумінг)».

08.02.2022 року

Залишити відповідь